Pages Menu
Categories Menu

بيان عدالة للناشطة نور الشلو

العدالة لنور الشلو
نور الشلو ناشطة مدنية من بلدة الأتارب مواليد 1992، توفي زوجها منذ ثمانية أعوام، و هي معيلة لأطفالها الثلاثة، عملت في أكثر من منظمة مجتمع مدني في المجالين الإعلامي و الإغاثي.
قامت نور منذ عدة أشهر برفع قضية على عائلة زوجها مطالبة بالاحتفاظ بحضانة أطفالها الثلاثة، بعد محاولة عائلة الزوج المتوفى انتزاع اطفالها منها، وانتهى الأمر باستدعائها إلى القضاء، و من ثم اعتقالها بتاريخ 15/9/2020، ولم يعرف منذ ذلك التاريخ أي خبر عنها، أو عن مكان اعتقالها.
بتاريخ 17/11/2020 انتشرت شائعات حول صدور حكم بالإعدام بحق نور، حيث تم اتهامها من قبل هيئة تحرير الشام بالتخابر مع التحالف و النظام السوري، وتصوير النساء بملابس غير محتشمة و ابتزازهن .
إن خلفية اعتقال نور وتضارب التهم المنسوبة إليها، وافتقارها إلى أدلّة مقنعة، توحي بلا منطقيتها أساساً، وتؤكد أنها مجرد شائعات تهدف إلى تشويه سمعتها والتشهير بها كي يتقبل الرأي العام جريمة إعدامها.
إن تسلسل الأحداث في قضية نور تثبت أن “جريمتها” الوحيدة هي إصرارها على استقلاليتها وحقها في رعاية أبنائها.
إننا كمنظمات، و نساء مدافعات عن حقوق المرأة، وحق كل إنسان في حياة حرّة كريمة، نطالب بالإفراج الفوري عن نور، ونشر الحقائق من قبل كل من يعرف نور و نشاطها المدني، و التوقف عن التشهير بها و تشويه سمعتها.
كما نناشد المنظمات الحقوقية والدولية والمعنية تحمل مسؤولياتها والضغط العاجل لإنقاذ حياة نور والإفراج عنها.
الحرية لنور الشلو و لجميع المعتقلات في سجون أنظمة القمع و الاستبداد

A declaration of justice for activist Nour Al-Shilo

Justice for Nour al-Shilo
Nour Al-Shilo is a civil activist from the city of Al-Atareb, born in 1992, her husband died eight years ago and she is the sole provider for their three children. She has worked in various civil society organizations in the fields of media and aid.
A few months ago, Nour filed a lawsuit against her husband’s family demanding that custody of her three children be retained, after the deceased husband’s family tried to take the children from her. The matter ended with a court summons and then her arrest on 9/15/2020, and there have been no news of her since or about the place where she is being held.
On 11/17/2020, rumors spread about a death sentence handed down against Nour, as the Headquarters for the Liberation of Al-Sham accused her of communicating with the Syrian coalition and the regime, photographing women in immodest clothing and blackmailing them. .
The story of Nour’s arrest, the contradictory charges against her and the lack of convincing evidence suggests that it is fundamentally illogical and confirms that they are just rumors that are intended to discredit and defame her so that public opinion will accept her execution.
The sequence of events in Nour’s case shows that her only “crime” is her insistence on her independence and her right to care for her children.
As organizations and women who defend women’s rights, and the right of every human being to a free and dignified life, we demand the immediate release of Nour, the publication of the facts by all who know Nour and her civic activity, and in order to smear her.
We also call on human rights organizations, international organizations and interested organizations to shoulder their responsibilities and urgently pressure them to save Nour’s life and release her.
Freedom for Nour al-Shilo and for all those detained in the prisons of oppressive and tyrannical regimes

Aktivist Nour Al-Shilo için adalet beyanı

Nur al-Shilo için Adalet
Nur Al-Shilo 1992 doğumlu Al-Atareb kasabasından bir sivil aktivist, kocası sekiz yıl önce öldü ve üç çocuğunun geçimini sağladı.Medya ve yardım alanlarında birden fazla sivil toplum kuruluşunda çalıştı.
Birkaç ay önce Nour, ölen kocanın ailesinin çocuklarını ondan çıkarmaya çalışmasının ardından üç çocuğunun velayetinin muhafaza edilmesini talep ederek kocasının ailesine dava açtı ve mesele onu mahkemeye çağırmakla sona erdi ve ardından 9/15/2020 tarihinde tutuklandı ve o tarihten bu yana hakkında hiçbir haber bilinmiyor. Ya da tutuklandığı yer hakkında.
17.11.2020 tarihinde, Nur’un El Şam Kurtuluş Merkezi tarafından koalisyonla ve Suriye rejimiyle iletişim kurmak, kadınları utanmaz kıyafetlerle fotoğraflamak ve onlara şantaj yapmakla suçlandığı için idam cezası verildiğine dair söylentiler yayıldı.
Nur’un tutuklanmasının geçmişi, kendisine yöneltilen çelişkili suçlamalar ve ikna edici kanıtların eksikliği, temelde mantıksız olduğunu gösteriyor ve bunların, kamuoyunun infazını kabul etmesi için onun itibarını sarsmayı ve karalamayı amaçlayan söylentiler olduğunu doğruluyor.
Nour’un davasındaki olaylar dizisi, onun tek “suçunun” bağımsızlığı ve çocuklarına bakma hakkı konusundaki ısrarı olduğunu kanıtlıyor.
Kadın haklarını ve her insanın özgür ve onurlu bir yaşam hakkını savunan örgütler ve kadınlar olarak, Nour’un derhal serbest bırakılmasını, Nour’u ve onun sivil faaliyetlerini bilen herkes tarafından gerçeklerin yayınlanmasını ve onu karalamanın ve karalamanın sona ermesini talep ediyoruz.
Ayrıca insan hakları örgütlerini, uluslararası ve ilgili kuruluşları sorumluluklarını üstlenmeye ve onlara Nour’un hayatını kurtarmaları ve onu serbest bırakmaları için acilen baskı yapmaya çağırıyoruz.
Nur al-Shilo’ya ve baskıcı ve zalim rejimlerin hapishanelerindeki tüm tutuklulara özgürlük

Kişisel bir adla oturum açma

senin cevabın

Bir kuruluş adına imzalama

senin cevabın

Göndermek

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdalWBGvXzPcA8FLMVRH1pll9_Jz_UAhnRaeoqKP9yPfZSxXQ/viewform?fbclid=IwAR3w4VvrmAcNtoYs-S5IIHpKVikXbw-4R51F_p6ShabLwWq5CPxhpizsq6c

شاركنا رأيك، هل من تعليق ؟

Your email address will not be published. Required fields are marked *